top of page

Inspiratie; Belegde broodjes

Brood is het favoriete eten van de westerse wereld. Wat men erop doet is erg divers. In Nederland is nog steeds de grote Nr. 1 Kaas, nauw gevolgd door ham en jam. Wanneer je je dieet omgooit naar volledig plantaardig merk je al snel dat in de mainstream supermarkten weinig broodbeleg te vinden is dat en 100%plantaardig is en niet zoet. In het zoetschap vind je veel beleg dat verrassend veganistisch is. maar kijk je bij het hartige beleg, dan heb je pech want daar staat niets of als je mazzel hebt sinds een paar jaar humus. Maar als veganist ben je heel bewust met gezonde voeding bezig. Je hebt dus geen zin om jouw favoriete eten voor 80% suikerrijk te maken. Over de palm olie nog maar niet te praten. Misschien heb je een natuurvoeding winkel in de buurt met een breed assortiment Tartex. Dan heb je mazzel want dit merk heeft veel lekkere smeerseltjes die ook nog eens biologisch zijn. Maar helaas ook prijzig dus je portemonnee moet het ook maar aan kunnen. Wat doe je dan op je brood als je geen dikke portefeuille hebt of geen winkel in de buurt die het verkoopt? Genoeg keuze, je moet alleen even op de goeie ideeën worden gebracht. Hier wat inspiratie.. Experimenteer er lekker op los en laat je vooral niet tegen houden door ideeën als "Dit is wel een beetje gek hoor" en "Dit hoort toch helemaal niet"


Ik zelf hou van lekker rijkelijk belegt. Niet 1 ingrediënt maar allemaal laagjes, een smeerseltje, een stuk fruit, groente, sla, nootjes en iets van een topping kan niet missen.

Broodje1

Cream cheese (bijvoorbeeld van Tofutti) edelgistvlokken zadenmix met zonnebloempitjes en pompoenzaden komkommer ui agavesiroop

Veganaise (Bijvoorbeeld Mayolijn van Remia) edelgistvlokken Tapanade --> Zie recept hier olijven sla mix (Bijvoorbeeld Rucola en baby Lettuce)


Broodje 2

cream cheese (bijvoorbeeld van Tofutti) walnoten zongedroogde tomaatjes --> Zie recept hier balsamico azijn Sla mix

Broodje 3 Topper!

Plantaardige halvarine komkommer Oranje puntpaprika advocado plakjes plantaardig permazaanpoeder hennepzaad agavesiroop

Plantaardige mayonaise (Bijvoorbeeld Mayolijn van Remia) pompoenpitten ovengedroogde tomaatjes --> Zie recept hier gemarineerde aubergine --> Zie recept hier pecannootjes gemengde sla paprikapoeder zeezoutkorrels gemalen peper edelgistvlokken

Broodje 4

Riz American --> Zie recept hier

Sla mix

Zadenmix

Edelgistvlokken


Broodje 5

Tofu/kerrie salade (Leuke eiersalade vervanger) --> Zie recept hier

Slamix


Broodje 6

Tapenade van zongedroogde tomaatjes --> Zie recept hier

Sla mix

Pecannoten


Broodje 7

Maissalade --> Zie recept hier

Plakje wilmersburgerkaas (Deze kaas is plantaardig en verkrijgbaar bij oa de Jumbo en de grote Albert Hein)

bottom of page