top of page

Appelkruimel koekjes

Appelkruimel koekjes Voor 12 koekjes

Ingrediënten:

200 gram bloem 150 gram plantaardige margarine 100 gram suiker mespuntje Sereh 40 gram hazelnoten 1 ½ appel poedersuiker Bereiding:

Verwarm de over voor op 180 graden.

Doe de bloem, margarine, suiker en serehpoeder in een kom en kneed dit met de hand tot een korrelig deeg. Kneed niet door tot je een homp deeg krijgt het moeten echt kruimels worden van verschillende grote. Zet het deeg even in de koelkast. Haksel de hazelnoten in grove stukjes. Schil de appels zorgvuldig en ontdoe ze van het klokhuis. Snij de appel in hele kleine blokjes van zo’n 4 mm. Neem een bakblik voor cupcakes. Ik gebruik hiervoor het liefste een van silicone omdat je die niet meer hoeft in te smeren. Er zit al relatief veel boter in het deeg en als je het bakblik dan ook nog moet insmeren gaat dat ten koste van een stevige rand. Neem het deeg uit de koelkast en vul elk kuipje met ongeveer een eetlepel vol deeg en druk dit goed aan. De kruimelstructuur gaat er hier een beetje uit maar dat is nu niet erg. Als elk kuipje voorzien is van een bodem vul je elk kuipje met ongeveer een halve eetlepel appel. Haal de stukjes appel bij de zijkanten weg om de koekjes stevigheid mee te geven. Doe de hazelnoten bij het overgebleven deeg en strooi deze (zodat de kruimels blijven) over de appel. Bak de koekjes in 35 min gaar in de voorverwarmde oven.

Wanneer ze klaar zijn haal ze dan uit de oven en laat ze afkoelen. Bepoeder de koekjes na het afkoelen met wat poedersuiker en smullen maar.

bottom of page